
İçindekiler
Pleksi levha çeşitleri, renkli pleksi, şeffaf beyaz pleksi, transparan renkli pleksi levha, black white pleksi levha, floresan pleksi levhadır.
Pleksi Levha Çeşitleri Nelerdir?
Pleksi levhaların birçok çeşidi mevcuttur. Bunların arasında; renkli pleksi, şeffaf beyaz pleksi, transparan renkli pleksi, floresan pleksi, black white pleksi çeşitleri vardır.
Renkli pleksi levhalarda istenirse saydam veya yarı saydam olarakta üretim yapılabilir. Floresan pleksi levhalarda ışık vurduğunda reflektör görevi görür. Black white pleksi levha ışık kaynağı yokken düz siyah, fakat ışıklandırıldığında beyaz bir görüntü alır.
Tüm bu çeşitlerin dışında özel renk kodları ile özel üretim pleksi levha üretimide yapılabilir. RAL ve PANTONE kodu ile bize ulaşarak özel projeleriniz için fiyat alabilirsiniz.
- DÖKME PLEKSİ
- ÇEKME PLEKSİ
Dökme Pleksi Levha Nedir?
Dökme pleksiglas levha, ısıtıldığında yumuşayıp şekil alan, soğuduğunda ise son şeklini koruyan bir pleksi levha çeşididir. Döküm tekniği ile oluşturulduğundan bu adı alan pleksi levha çeşidi, 2 ila 40 mm kalınlığında olabilir. Renkli ve opak çeşitlerinin yanında şeffaf, renksiz çeşitleri de bulunur. Işık geçirgenliği yüksek dökme pleksi levha, kolayca şekillendirilebilir, delinebilir, işlenebilir ya da kesilebilir. Reklam panolarından dekorasyona, abajurdan yol aydınlatma gereçlerine, inşaattan hediyelik eşya ve çeşitli tanıtım ürünlerine kadar pek çok alanda, pek çok şekilde kullanılır.
Çekme Pleksi Levha Nedir?
Çekme pleksiglas levha çeşitleri, çekilerek belli kalınlıkta ve boyutta şekillendirilen akrilik pleksi levhalardır. 2 ila 20 mm kalınlığı arasında üretilen bu şeffaf pleksi levhalar, kolay bir şekilde istenilen şekle getirilebilir. Isıtılarak ya da işlenerek şekil verilen ürünler parlak görünümleriyle öne çıkar. Gıda ambalajından dekorasyona, yapı malzemelerinden fuar standlarına pek çok alanda kullanılır. Cam kullanılmak istenen pek çok yerde daha dayanıklı ve ucuz maliyetli olması nedeniyle tercih edilir.





Dökme ve Çekme Pleksi Levhalar Arasındaki Farklar Nelerdir?
Her ikisi de dış ortamlara, farklı iklim koşullarına dayanıklı olan, kolayca şekillendirilebilen, darbelere, çizilmeye karşı dayanıklı malzemeler olan dökme ve çekme levhalar arasında bazı farklar bulunur. İşte bu farklardan en belirgin olanları:
-Çekme levhalar maksimum 20, dökme levhalar ise maksimum 40 mm kalınlığındadır.
-Çekme levhaların ışık geçirgenliği cam göre yüzde 92, dökme levhaların ise yüzde 20’dir.
-Çekme pleksiglas fiyatları, dökme levhalara göre daha uygundur. Kullanım açısından da çekme levhalar daha kolay bir işleme ve uygulama yapısına sahiptir.
-Dökme levha çekme levhadan farklı olarak vakumla şekillenebilir. Bu da onun çekme ürün çeşidine göre daha fazla ve endüstriyel alanda kullanılmasına olanak tanır.